1 jaar garantie

Tegen herbesmetting van uw gevel

70% goedkoper
Dan nieuw schilderwerk
Milieuvriendelijk

Geen schadelijke stoffen

Dezelfde dag schoon

Snel en efficiënt

Oorzaak van Algen

DE OORZAAK VAN ALGEN

Circa 90% van al het vuil op de gevels kunnen worden toegerekend aan de groei van algen en schimmels.

Voor een botanicus is de oudst bestaande plantensoort Algen een bijzondere overlevering kunstenaar, die niet meer nodig heeft als licht en water om zich als één of meercellige organismen te vermenigvuldigen. Voor huiseigenaren zien algen en schimmels er heel anders uit. Ongewenst vuil en ontsiering van de gevel. Dus weg met deze lelijke verkleuring op de muren en het liefst snel en zo definitief mogelijk. Maar kan je wel van die groene aanslag af?

Condensatie is de grote oorzak

Vanwege de steeds toenemende isolatie vormt er in de nacht condensatie op gevels. Deze condensatie is de reden voor een snelle groei en besmetting van algen op uw pleistergevel.  Natuurlijk spelen vele andere factoren mee, zoals locatie, omgeving, de gemiddelde jaarlijkse temperatuur of structurele aspecten. Eenmaal besmet met algen reproduceren zij zich door celdeling. Deze algencellen zullen met regelmatige neerslag zich eenvoudig kunnen verplaatsen op een ander gedeelte van uw gevel en dit proces herhalen.

Algen Clean heeft door continue ontwikkeling en ervaring van dit thema met het complete proces van algenverwijdering en bescherming tegen her besmetting van uw gevel het alternatief voor kostbaar schilderwerk.

De belangrijkste oorzaken van algen op uw gevel

Algen verwijderen - Gevelreiniging Resultaat

Condensatie

Zoals gezegd, is isolatie een belangrijke oorzaak van vroege veralging van uw gevel. De pleister of afwerklaag wordt ontkoppeld van het metselwerk waarbij er geen warmte van binnenuit wordt ontvangen. Door de lage warmte opslagcapaciteit koelt de buiten laag snel af met als gevolg, condensatie vorming op uw buitengevel.

Algen verwijderen - Gevelreiniging Resultaat

Ligging van het gebouw

Gevels in een landelijke omgeving worden meer getroffen dan stedelijke objecten. Aangrenzende groene ruimten, bossen, bomen en struiken bevorderen de algengroei en besmetting. Temperatuur en vochtigheidsgraad zijn van grote invloed. De schaduwzijde van het object ontvangt het minste of geen zonlicht, deze gevelzijde heeft dan ook de grootste moeite het vocht weg te werken en vormt hiermee een prima oppervlak voor algen toename.

Algen verwijderen - Gevelreiniging Resultaat

Onjuist ventileren

Zwarte vlekken en strepen boven of onder een ventilatie rooster of afvoer zijn dikwijls het gevolg van verkeerd ventilatie gedrag. Hierbij ontsnapt er warme lucht vanuit de binnenzijde van het object langs de gevel, en in combinatie van condensatie, zeker in de koudere seizoenen is de schimmel en algengroei al snel zichtbaar.

Algen verwijderen - Gevelreiniging Resultaat

Constructieve tekortkomingen

Te korte dak overspanningen of vensterbanken dragen bij aan de algen aanval, hemelwater vloeit direct op de gevel. Aangebrachte bloempotten of geplaatste voorwerpen aan de aangrenzende gevel veroorzaken een negatief splash effect.

PROBEER HET VANDAAG NOG GRATIS!

""
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

GEVELS REINIGEN: DO’S AND DONT’S

Eenmaal besmet, krijgt u de algen moeilijk verwijderd. Na een aantal jaar is de biocide werkstof van de gevel door regen uitgewassen en biedt geen enkele bescherming tegen microbiële aanvallen.

icon box image

Zelf Experimenteren

Wij raden dit niet aan, desondanks proberen consumenten de algenplaag zelf te verwijderen met een hogedrukreiniger.

Daarmee wordt de stuclaag beschadigd en wordt ook onvoldoende de besmetting van de algen uit de poriën verwijderd en niet volledig gedood.

Als gevolg groeien algen en schimmels nog sneller en zijn deze binnen een paar maanden weer zichtbaar.

icon box image

Nieuw Schilderwerk

Bij nieuw schilderwerk moeten de algen eerst gedood en verwijderd worden. Vervolgens wordt er een primer aangebracht waarna de gevel 2 keer dekkend geschilderd moet worden.

Inzet van steigers is de meest voorkomende vorm om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren. Deze bijkomende kosten worden doorberekend aan de klant. Daar de gevelstructuur en de kleur van vroeg besmette gevels nog in perfecte staat bevindt, is deze methode vaak niet nodig, zeer kostbaar en niet haalbaar voor de begroting.

icon box image

Algen Clean

Met onze unieke methode is het voor het eerst mogelijk om algen compleet te verwijderen zonder nieuw schilderwerk. Met onze voorbehandeling worden de algen voor 100% diep in de poriën gedood en losgeweekt van de oppervlakte.

Aansluitend kunnen wij met onze telescooplansen de afgestorven en losgeweekte algen met weinig waterdruk van de oppervlakte afspoelen. Daarbij wordt de structuur en het pleisterwerk niet beschadigd. In de laatste fase wordt de gevel behandeld om nieuwe besmetting te voorkomen. Onze methode is 70% goedkoper ten opzichte van nieuw schilderwerk.